FG as-a-service

Home/Diensten/FG as-a-service
FG as-a-service2020-08-28T19:23:58+02:00

FG as-a-service: haal expertise in huis

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Voor organisaties die persoonsgegevens opslaan, brengt de verordening meer werk en meer verantwoordelijkheden met zich mee. Zo kunt u bijvoorbeeld verplicht zijn om een Functionaris voor de gegevensbescherming (FG) aan te stellen. Haal expertise in huis en schakel Moja Rada in als externe FG. Oftewel: FG as-a-service.

Een externe Functionaris voor de gegevensbescherming.
Maar wat is een FG?

FG staat zoals gezegd voor Functionaris voor de gegevensbescherming. Deze persoon houdt actief en onafhankelijk toezicht op de toepassing en naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in uw organisatie. De functie kan ingevuld worden door iemand uit uw organisatie, maar ook door een externe specialist op het gebied van privacywetgeving – zoals Moja Rada. Een FG moet altijd namens uw organisatie bij de Autoriteit Persoonsgegevens worden aangemeld. Heeft de autoriteit vragen over het naleven van de AVG in uw organisatie, dan is de FG namelijk contactpersoon.

Externe Functionaris voor de gegevensbescherming | FG as-a-service | haal expertise in huis

Is uw organisatie verplicht om een FG aan te stellen?

Op grond van artikel 37 AVG is een Functionaris voor de gegevensbescherming in drie situaties verplicht. Uw organisatie moet een FG aanstellen wanneer:

 1. U een overheidsinstantie of publieke organisatie bent, ongeacht het type gegevens dat u verwerkt.
 2. Uw organisatie op grote schaal individuen volgt, bijvoorbeeld profilering van mensen voor het maken van risico-inschattingen, via cameratoezicht of door monitoring van iemands gezondheid via wearables.
 3. U op grote schaal bijzondere persoonsgegevens verwerkt, denk aan gegevens over iemands gezondheid, ras, politieke opvatting, geloofsovertuiging of strafrechtelijke verleden.

Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om vrijwillig een FG aan te stellen. Een slimme keuze. Op deze manier weet u zeker dat de nodige kennis en expertise op het gebied van privacywetgeving, zoals de AVG, wordt ingebracht. En de wetgeving binnen uw organisatie wordt nageleefd.

Moja Rada verantwoordelijk voor de naleving van de AVG

Klink FG as-a-service u goed in de oren? Wilt u hulp bij het voldoen aan alle AVG verplichtingen? Inhoudelijk maar bovenal praktisch? Dan is Moja Rada voor u de juiste keuze. Al verschillende organisaties gingen u voor. Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Beroepsvereniging

Moja Rada staat ingeschreven bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Functionarissen voor Gegevensbescherming (NGFG).

Ik wil meer weten over een externe FG
Home/Diensten/FG as-a-service

Informatie

Benieuwd wat een externe FG voor uw organisatie kan betekenen?

Vraag vrijblijvend informatie aan

  Abonnementen

  Premium abonnement FG as-a-service
  Meer over abonnementen

  Veelgestelde vragen

  AVG compliance tools2021-02-27T19:01:26+01:00

  Welke AVG compliance tools kan Moja Rada implementeren?

  Moja Rada is partner van DPOrganizer en kan u helpen met de implementatie van deze privacymanagement tool.

  Kan een abonnement tussentijds worden gewijzigd2019-03-06T15:33:13+01:00

  Kan een abonnement tussentijds worden gewijzigd?

  Opwaarderen tijdens de contractperiode is altijd mogelijk.