Meer weten over een externe FG2020-08-06T16:49:51+02:00

De voordelen van het inhuren van een externe FG

Twijfelt u of u een interne of externe Functionaris voor de gegevensbescherming moet aanstellen? Voor de AVG maakt het niet uit of de FG iemand uit eigen organisatie is, dan wel wordt ingehuurd.

Namelijk, artikel 38, lid 3, AVG beschrijft enkele basisgaranties, die ervoor moeten zorgen dat de FG zijn taken met voldoende autonomie binnen een organisatie moet kunnen uitvoeren. Dit betekent met name dat de verwerkingsverantwoordelijke/gegevensverwerker verplicht is, erop toe te zien dat de FG geen instructies ontvangt met betrekking tot de uitvoering van zijn of haar taken.
Overweging 97 AVG voegt hieraan toe dat de FG ‘in staat dient te zijn om taken en verplichtingen onafhankelijk te vervullen, ongeacht of de FG in dienst is van de verwerkingsverantwoordelijke’.

De slager keurt zijn eigen vlees

De Functionaris voor de gegevensbescherming moet autonoom kunnen handelen. Door deze onafhankelijke positie kan niet iedereen uit de organisatie de rol van FG invullen. Want zeg nu zelf, kan een directeur, bestuurder, financieel manager of IT-manager als FG zijn eigen werk controleren?

De voordelen van Moja Rada als externe FG zijn :

 • Vakkundig

 • Flexibel

 • Veelzijdig

 • Concurrerend

 • Onafhankelijk

Ik ben benieuwd wat een externe FG voor onze organisatie kan betekenen.

  Veelgestelde vragen

  AVG compliance tools2021-02-27T19:01:26+01:00

  Welke AVG compliance tools kan Moja Rada implementeren?

  Moja Rada is partner van DPOrganizer en kan u helpen met de implementatie van deze privacymanagement tool.

  Kan een abonnement tussentijds worden gewijzigd2019-03-06T15:33:13+01:00